Omgeving

cashewboomPirangi en de grootste cashewboom ter wereld

Pirangi is vooral bekend om de grootste cashewboom ter wereld die centraal in het plaatsje staat. Het dorp telt ongeveer 2.000 inwoners en ligt direct aan de kust. In de dorpskern zijn meerdere, uitstekende restaurants, barretjes en drie eenvoudige supermarktjes. Het strand is rustig en, mede door de zeer geleidelijke afloop naar het diepere zeewater, ook geschikt voor kleine kinderen. De temperatuur is het hele jaar door rond de 30 graden met daarbij een verkoelende oceaanwind.

 

Culinaire genieters laten zich verrassen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan 'Restaurante Paçoca de Pilão'. Sportievelingen beleven de perfecte weersomstandigheden voor het spectaculaire kitesurfen en strandwandelaars kunnen hun hart ophalen bij het wijdse uitzicht en het rustgevende geluid van de branding. Pirangi wordt beschouwd als het meest aantrekkelijke strandstadje in de omgeving van Natal.

 

PontaNegra pcNatal, de zonnigste stad van Brazilië

De inwoners van Natal zijn zoals de meeste Brazilianen; open, vriendelijk en gemoedelijk. U zult zich in deze stad snel thuis voelen en u hoeft zich niet te vervelen! Voor de liefhebbers zijn er verschillende, moderne winkelcentra met een keur aan kwaliteitszaken. Daarnaast zijn er knusse marktjes met handgeweven kleden, vrolijke zomerjurkjes, sieraden en curiosa. Voor een spectaculaire tocht boekt u een buggytoer door de duinen van Genipabu of een van de overige duinstreken in de regio. Ook een buggytoer naar Pipa is een belevenis!

 

Breng zeker ook een bezoek aan het fort van Natal en het 'Centro Turismo'; hooggelegen, met zicht op strand en zee in een prachtig, historisch gevangenispand. Ook de 'Praia dos Artistas' boulevard is een aanrader. Aan de levendige boulevard van Ponta Negra zijn terrasjes en eettentjes in overvloed. Verbaast u zich echter niet over de vele Nederlanders en overige Europeanen die u hier tegenkomt.
Voor meer informatie over Natal verwijzen wij u graag naar www.natal-brazil.com. Zie ook de toeristische kaart van Natal.

 

pipa 01Pipa, het voormalig hippiestadje

Zo'n 70 km ten zuiden van Natal ligt Pipa. Een stadje dat, ondanks de aantrekkingskracht op toeristen, toch een gemoedelijke sfeer weet te behouden. In Pipa ervaart u adembenemende uitzichten. Maak een boottocht langs de kust en met wat geluk ziet u dolfijnen die graag vertoeven in de baaien van Pipa. Even bijkomen doet u in één van de vele cocktailbarretjes en restaurants. En wie graag tot in de vroege uurtjes doorgaat, stapt het bruisende nachtleven binnen. Voor meer informatie over Pipa verwijzen wij u graag naar www.pipa.com.br.

 

Rio de Janeiro, een heel ander BraziliëOngetwijfeld weet u goed de weg op internet bij het zoeken naar de mooiste plekjes, de meest interessante bezienswaardigheden en de beste prijzen. Wanneer u echter ook Rio de Janeiro wilt bezoeken, bevelen wij van harte één van de accommodaties van onze goede vriend Luiz de Azevedo aan. Luiz spreekt goed Engels en woont reeds zijn hele leven in Rio waardoor hij alle 'do's and don'ts' weet over bv. zaken als veiligheid. Ook kent hij als geen ander de niet bekende (lees niet-toeristische) plekjes waardoor u deze unieke stad op een wel heel persoonlijke wijze ervaart! Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar: www.innhouse.com.br.

 

Bekijk ook de foto's van de omgeving.

.

Pirangi